Ostatnio od firmy ProBody otrzymałam 2 świeżutkie bochenki chleba . Dzisiaj pora na recenzje .
Od producenta :
ProBody to pieczywo o wysokiej zawartości białka, o obniżonej
zawartości węglowodanów. Ze składnikami pełnoziarnistymi i nasionami
- ProBody zawiera około 90% mniej węglowodanów i około 300% więcej białka niż zwykłe chleby mieszane.
- ProBody - pieczywo o niskim indeksie glikemicznym – 33,5!
- Dzięki temu ProBody pasuje do niskowęglowodanowego sposobu odżywiania się i innych porównywalnych planów żywienia.
- Świetnie sprawdza się także w uzupełnieniu diety diabetyków! Dzięki
tak niskiemu IG pieczywo ProBody jest wolno przyswajalne i stężenie
glukozy we krwi wzrasta stopniowo – ułatwia to kontrolę poziomu cukru we
krwi!
- Smaczny chleb, długo zachowujący świeżość!
- Doskonałe pieczywo na tosty o świetnym smaku!
Moja opinia :
W sumie nie spodziewałam się że chlebek zniknie w nieznanych okolicznościach ;) . Oczywiście żartuje . No ale chlebek rozpłynął się błyskawicznie . Dotarł do mnie świeżutki i taki pozostał przez dobre kilka dni . Chociaż chleby , które kupuje w piekarniach muszę zjeść góra 2 dni , bo robią się albo tzw. kapcie albo twarde jak kamień . W tym przypadku było zupełnie inaczej . Chleb posiada bardzo ciekawy skład , żadnej chemii , za to samo zdrowie . Dobry jest dla osób , którzy są lub chcą przejść na dietę , ponieważ jest mała zawartość węglowodanów , dużo jest błonnika jak i nasion pełnoziarnistych . Gdy tylko znajdę gdzieś w jakiej piekarni ten chlebek to kupię bez zawahania . Naprawdę smaczny i świeży ;)
Jeśli chcielibyście się dowiedzieć gdzie można kupić taki chleb , lub poczytać trochę o nim zapraszam tutaj na stronę : klik .
Jest bardzo smaczny.
OdpowiedzUsuń