piątek, 16 sierpnia 2013

Recenzja soków - Oskoła

Jakiś czas temu Od firmy Oskoła otrzymałam ogromny karton z sokami z brzozy . Dzisiaj trochę opowiem wam o nich i udzielę swojej opinii na ich temat .

O firmie :

Firma Oskoła – Polski Lider  w Soku z Brzozy - powstała w 2002 roku.
Jej celem jest  pozyskiwanie soku z brzozy oraz jego dystrybucja. W pierwszym roku  prowadzenia działalności okazało się, że sok z brzozy jest produktem bardzo niszowym. Rynek polski nie oferował soku z brzozy. Klienci nie wiedzieli, że taki produkt istnieje oraz nie znali jego zdrowotnych właściwości. Dopiero osobiste zaangażowanie założyciela firmy  Krzysztofa Gołębiowskiego, jego bezustanne udziały w różnych targach zdrowej żywności doprowadziły po kilku latach do rozpowszechnienia soku na terenie Polski, jak też w pewnym stopniu i na rynkach zagranicznych. Dla firmy Oskoła najważniejszy jest Klient oraz jego zdrowie. Dlatego sok z brzozy Oskoła to produkt najwyższej jakości i co ważne jest naturalny, nie rozcieńczany wodą i bez konserwantów. Firma Oskoła oferuje swoim Klientom kilkanaście smaków soku - w tym sok naturalny ze stewią oraz sok naturalny na wyciągu z mięty ze stewią.

Moja opinia :
Pamiętam do tej pory swoją minę , gdy zobaczyłam ogromny karton z sokami . Byłam zszokowana ilością . Gdy tylko otworzyłam karton nie mogłam się powstrzymać by nie spróbować od razu jakiegoś smaku .W testach pomagał mi mój tata . Każdego dnia siadaliśmy razem do stołu i próbowaliśmy nowych smaków . Oczywiście zarówno ja i mój tata wymienialiśmy się opiniami na ich temat . Soki bardzo przypadły mi i mojemu tacie do gustu . Ale mimo wszystko myślę że mojemu tacie bardziej , ponieważ uwielbia zdrową żywność jak i takie soki naturalne. W sumie nie było takiego smaku , który by nam nie zasmakował . Wszystkie były bardzo dobre i każdy sok miał inne właściwości .Smaki są naprawdę różnorodne i bogate więc myślę że każdy znajdzie dla siebie jakiś ulubiony smak . Podsumowując moją krótką recenzje uważam że soczki są godne polecenia . Nie zawierają żadnych sztucznych barwników tak jak to często bywa w sokach , które możemy znaleźć w sklepach .

1.Napój chlebowy wpływa na dobre samopoczucie oraz stabilizację układu odpornościowego, okazało się, że osoby, które przyjmują napój chlebowy zapadają trzy razy rzadziej na grypę. Napój kwasu chlebowego reguluje korzystnie system trawienny odpowiada za przemianę materii, hamując tym samym rozwój wielu chorób, ponieważ większość chorób ma swe źródło właśnie w złym trawieniu.
Napój chlebowy zawiera ważne enzymy będące w stanie regenerować i poprawić mikroflorę jelit. Zdrowe jelita są jednocześnie obrazem naszej skóry oraz wpływają decydująco na samopoczucie. Napój kwasu chlebowego zawiera również witaminy, substancje mineralne, oraz żywe bakterie kwasu mlekowego, jest idealny na skórę, jelita i krew.

2.Cytryna pomaga we wzmocnieniu naszej odporności na wszelkie infekcje, czyniąc z niej skuteczny środek przeciwko przeziębieniom i chorobom.
Pomimo swojej kwaśnej zawartości, po strawieniu, cytryna posiada silne właściwości zasadotwórcze, pomagające nam w odkwaszaniu organizmu. Sok cytrynowy posiada również właściwości odkażające, leczy, jak również rozpuszcza, chore tkanki.

3.Owoc żurawiny jest wyjątkowo bogaty w witaminy i minerały (witamina C, A, potas) oraz barwniki , które określamy nazwą fitochemikalia.
Żurawiny stosowane są od dawna w medycynie ludowej jako lekarstwo na różne stany zapalne, choroby typu szkorbutowego oraz jako lek na koklusz, gościec i przeziębienia.

4.Owoc granatu już w starożytności uważany był za symbol długiego, zdrowego życia.
Owoc granatu zawiera dużo witaminy C, niacyny, potasu, błonnika, kwasy organiczne oraz białko. To zdrowy, naturalny napój miłosny.
Naukowcy udowodnili, że działają one przeciwutleniająco i przeciwzapalne, poprawiają przepływ krwi w mięśniu sercowym, obniżają ciśnienie krwi oraz spowalniają postępy demencji.

5.Owoce aronii zawierają dużą ilość antocyjanów, fenolokwasów, garbniki, pektyny, witamina C, B2, B6, E, P, PP oraz prowitamina A, a także minerały (np. molibden, mangan, miedź, bor, jod i kobalt). Jej owoce są cennym surowcem dietetycznym i leczniczym, dosłownie niezastąpionym w profilaktyce wielu chorób cywilizacyjnych. O wysokiej zawartości antocyjanów świadczy to, że nawet po stukrotnym rozcieńczeniu sok z aronii zachowuje różową barwę.

 6.Mięta to źródło wspaniałego orzeźwienia i dobrego zdrowia. Można w niej znaleźć kwas askorbinowy, karoten, a także rutynę. Do tego mięta zawiera witaminę C i A, a także cenne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu pierwiastki, takie jak: magnez, potas, żelazo czy wapń. Napary z liści mięty stosujemy w zaburzeniach trawienia, skurczach żołądka, kolce jelitowej, braku łaknienia, chorobach wątroby i dróg żółciowych.

7.Sok ten charakteryzuje się jasno słomkowym kolorem i neutralnym, delikatnym smakiem, można przechowywać w lodówce kilka dni. Jest źródłem niezbędnych dla naszego organizmu witamin i mikroelementów w postaci cukrów naturalnych, jak glukoza i fruktoza, soli mineralnych, związku potasu, magnezu, fosforu, wapnia, żelaza miedzi oraz witamin z grupy B, stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety i może być spożywany bez ograniczeń ilościowych przez osoby w każdym wieku, również dzieci. Warto go pić zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego.




Dziękuje firmie Oskoła za wszystkie otrzymane soczki do testów ; ) . 


6 komentarzy:

  1. Z chęcia spróbowałabym takich soczków ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ooo sporo, mam pytanie zaznaczyłaś, że jesteś blogerką czy coś? Ja pisałam do nich i wszystko okej, ale chyba mnie źle zrozumieli. :) Jak możesz odp u mnie :)

    OdpowiedzUsuń