Do przygotowania potrzebne wam będą :
-Kromki chleba ( ja użyłam chleb sojowy pełnoziarnisty )
-Jajka (w zależności od ilości kromek , 1 jako na 2 kromki chleba , zależy też od wielkości kromek )
-Pieprz
-Vegeta
-masło klarowane do smażenia ( możecie smażyć na czymś innym ;) )
Przygotowanie :
Wbijamy jajka do miski . Dodajemy do nich vegete i pieprz . Dodajemy tak na oko nie za dużo nie za mało . Wszystko mieszamy energicznie . Maczamy kromki z obu stron w jajku , które znajduje się w naszej misce. Smażymy z obu stron na złoty kolor . Możemy podawać z ketchupem ; ) . I GOTOWE : ) . Smacznego !
Robiliście już to kiedyś ? . Tym , którzy tego jeszcze nie próbowali serdecznie polecam ; ) .
Szybki i ciekawy sposób na przekąskę, na pewno spróbuję.
OdpowiedzUsuńSmak mojego dzieciństwa, pamiętam że zawsze mama to robiła a teraz mi się od czasu do czasu zdarza:)
OdpowiedzUsuńGrzanki z jajkiem! <3 Ja dodaję do nich sól, pieprz i oregano- pyyycha :D Wiążą się z nimi moje miłe wspomnienia. Jak byłam mała przyniosłam do domu książkę z biblioteki o Kubusiu Puchatku (to była jakaś krótka książeczka z jedną przygodą) i na końcu zawsze było coś podawane. Pewnego razy był przepis na grzanki z miodkiem. Niewiele myśląc poleciałam z książką do babci, na co ona niewiele myśląc zmieniła całkowicie przepis i zaserwowała mi po raz pierwszy te grzanki :) Tak mi smakowały, że nawet zapomniałam, że miały być miodowe ;DD heh Takie miłe oszustwo :D
OdpowiedzUsuńsama robię od czasu do czasu :) dodaję majeranku i kminku :)
OdpowiedzUsuńciekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam francuskie grzanki. Kilka dni temu robiłam rodzinie na kolacje. ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na szybki posiłek.
OdpowiedzUsuńJadłam nieraz.
OdpowiedzUsuńJa jeszcze dodaję do jajka mleko ;)
OdpowiedzUsuń