poniedziałek, 27 sierpnia 2012

bułeczki z jabłkami

składniki :
ciasto francuskie
2 jabłka
jajko
cynamon
cukier puder

sposób przygotowania (krok po kroku )
-obierz jabłka
-pokrój  jabłka w kostkę
-ciasto przetnij na 8 prostokątów
-na 4 prostokąty rozłóż jabłka i posyp cynamonem , pozostałe 4 prostokąty nałóż na górę
-spłaszcz końcówki naszych bułeczek na krawędziach
-na każdej bułeczce zrób 3 nacięcia nożem 
-nastaw piekarnik na 180 stopni , grzanie góra i dół
-posmaruj je roztrzepanym jakiem
- bułeczki dać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
-wstaw do piekarnika na 20 min (do momentu zarumienienia )
-wyciągnij bułeczki z piekarnika i pozostaw na 10 min do ostudzenia
-posyp cukrem pudrem i gotowe smacznego !

 

1 komentarz: