poniedziałek, 27 sierpnia 2012

Przepis na szybką szarlotkę

Przepis na moją ulubioną szarlotkę bez spodu . Przygotowuje się ją naprawdę szybko dlatego  polecam ! Przygotuje ją każdy nawet ten kto nie piecze zbytnio często dlatego każdy zrobi te ciasto .

Przepis na szybką szarlotkę

  • Czas: ok. 35 minut z pieczeniem
  • Ilość porcji: na formę 20×20

Składniki

  • 6 łyżek mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 3-4 łyżki masła
  • 3-4 jabłka
  • 2 łyżki cukru
  • cynamon
  • Przygotwanie:
    Krok 1.Przygotowanie zaczynam od pokrojenia jabłek w kostkę. Jabłka wcześniej obieram
    Krok 2.
    Robię kruszonkę, czyli pocieram mieszanką cukru pudru, mąki i masła tak, aż powstaną malutkie kuleczki.
    Krok 3.
    Jabłka przekładam do formy, posypuję cukrem i cynamonem i na to kładę kruszonkę.
    Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika na 25-35 minut do wyraźnego (!) zrumieniania. Smacznego.

    (Przepis został zaczerpnięty z kotlet.tv)




     Szybka szarlotka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz