Przepis na moją ulubioną szarlotkę bez spodu . Przygotowuje się ją naprawdę szybko dlatego polecam ! Przygotuje ją każdy nawet ten kto nie piecze zbytnio często dlatego każdy zrobi te ciasto .
Przepis na szybką szarlotkę
- Czas: ok. 35 minut z pieczeniem
- Ilość porcji: na formę 20×20
Składniki
- 6 łyżek mąki
- 3 łyżki cukru
- 3-4 łyżki masła
- 3-4 jabłka
- 2 łyżki cukru
- cynamon
- Przygotwanie:
Krok 1.Przygotowanie zaczynam od pokrojenia jabłek w kostkę. Jabłka wcześniej obieram
|
Krok 2.
Robię kruszonkę, czyli pocieram mieszanką cukru pudru, mąki i masła tak, aż powstaną malutkie kuleczki. |
Krok 3.
Jabłka przekładam do formy, posypuję cukrem i cynamonem i na to kładę kruszonkę.
Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika na 25-35 minut do wyraźnego (!) zrumieniania. Smacznego.
(Przepis został zaczerpnięty z kotlet.tv)
|
|
|
|
|
|
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz