Składniki
1 mango,
2 szklanki truskawek (mogą być mrożone),
2 kiwi,
cukier puder,
kilka herbatników,
homogenizowany serek waniliowy.
2 szklanki truskawek (mogą być mrożone),
2 kiwi,
cukier puder,
kilka herbatników,
homogenizowany serek waniliowy.
Wykonanie:
Mango, kiwi i truskawki miksujemy na "papkę". Ważne - każdy owoc w osobnym naczyniu!!! Jeśli lubimy rzeczy słodkie, można dodać do owoców odrobinę cukru pudru. Zdecydowanie zaś polecam posłodzić kiwi, bo bez tego będzie naprawdę kwaśne.
Herbatniki wkładamy do foliowej torebki i kruszymy dość drobno, lecz nie na pył. Mango, kiwi i truskawki miksujemy na "papkę". Ważne - każdy owoc w osobnym naczyniu!!! Jeśli lubimy rzeczy słodkie, można dodać do owoców odrobinę cukru pudru. Zdecydowanie zaś polecam posłodzić kiwi, bo bez tego będzie naprawdę kwaśne.
Na dno wysokiej szklanki lub kieliszka nakładamy
kilka łyżek serka homogenizowanego. Posypujemy go cieniutką warstwą
pokruszonych herbatników. Wyżej idzie warstwa pierwszych owoców (u mnie
czerwone truskawki), potem drugich (żółte mango) i ostatnich (zielone
kiwi). Na samym wierzchu robimy kleksa z serka i umieszczamy kilka
większych okruchów. Przepis został zaczerpnięty z internetu !
.
wow;) Cudny, i pewnie nieźle smakuje!!
OdpowiedzUsuń